27/10/2025
spot_img
HomeAλλαΣυνταγές - Πιάτο ημέραςΣουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ και κιμά

Σουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ και κιμά

Ένα λαχταριστό πιάτο ημέρας από τον σεφ Ηλία Μονογυιό, που γεμίζει το τραπέζι με μυρωδιές και νοστιμιά. Το σουφλέ πατάτας με κιμά και μπεσαμέλ είναι η τέλεια επιλογή για τη Δευτέρα — πλούσιο, κρεμώδες και απολαυστικό, όπως μόνο η ελληνική κουζίνα ξέρει να προσφέρει.


🕒 Χρόνος προετοιμασίας

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 45 λεπτά


🍽️ Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό πατάτες

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλ. σάλτσα ντομάτας

1 ποτήρι γάλα

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

1 φλ. γάλα (για τη μπεσαμέλ)

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι

Τυρί τριμμένο


👨‍🍳 Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε στη βάση ενός πυρέξ.
  2. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε 10-15 λεπτά.
  4. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και το μοσχοκάρυδο και φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
  5. Όταν πήξει, προσθέτουμε το αυγό και λίγο τυρί και ανακατεύουμε.
  6. Στρώνουμε τον κιμά πάνω από τις πατάτες, περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τυρί.
  7. Ψήνουμε στους 180 °C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

💡 Μυστικό του σεφ

Αν θέλεις πιο αφράτη μπεσαμέλ, ρίξε λίγο από το ζουμί του κιμά στο μείγμα πριν το στρώσεις.
Το αποτέλεσμα θα είναι πιο πλούσιο και γευστικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ