Ο σεφ Ηλίας Μονογυιός προτείνει για αυτή την Κυριακή ένα πιάτο αυθεντικό και πληθωρικό, που θυμίζει την παλιά ελληνική κουζίνα. Τα μπιφτέκια από προβατίνα, με τα φρέσκα μυρωδικά και το δροσερό γιαούρτι, φέρνουν αρώματα από τα χωριά και ψυχή στο τραπέζι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 25’
Μερίδες: 4
Υλικά ανά άτομο
200 γρ. κιμάς προβατίνας
½ μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φέτα ψωμί μουλιασμένη και στραγγισμένη
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά προβατίνας με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα αρώματα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε είτε στα κάρβουνα είτε στον φούρνο, στους 200°C για περίπου 25 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση.
- Σερβίρουμε με δροσερό γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο δυόσμο.
Μικρά μυστικά
Αν θες πιο μαλακό αποτέλεσμα, πρόσθεσε μια κουταλιά γιαούρτι στο μείγμα του κιμά.
Τα μπιφτέκια προβατίνας δένουν υπέροχα με ψητές πατάτες ή χωριάτικη σαλάτα.
Μην τα παραψήσεις — θέλουν να μείνουν ζουμερά για να κρατήσουν όλο το άρωμα των μυρωδικών.







