Η αγάπη για τις μακαρονάδες είναι διαχρονική — και σήμερα, ο σεφ Ηλίας Μονογυιός προτείνει ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα: παπαρδέλες με μανιτάρια, μπέικον και κρέμα γάλακτος. Μια συνταγή που συνδυάζει την απλότητα της ιταλικής κουζίνας με το άρωμα των ελληνικών μυρωδικών, ιδανική για ένα δείπνο που θα μείνει αξέχαστο.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4 άτομα
Υλικά
500 γρ. παπαρδέλες
250 γρ. μπέικον σε λωρίδες
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα.
Μικρά μυστικά
Αν θέλεις πιο ελαφριά σάλτσα, αντικατάστησε τη μισή ποσότητα κρέμας με γάλα.
Μπορείς να προσθέσεις λίγο λευκό κρασί στα μανιτάρια για έξτρα άρωμα.







