30/10/2025
spot_img
HomeAλλαΣυνταγές - Πιάτο ημέραςΚοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα, σε σάλτσα

Κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα, σε σάλτσα

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα του σεφ Ηλία Μονογυιού, το κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα, είναι η απόλυτη γεύση της θαλπωρής. Συνδυάζει τη ζουμερή νοστιμιά του κοτόπουλου με την κρεμώδη υφή του ανθότυρου και το άρωμα της λιαστής ντομάτας, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύση.


⏱️ Χρόνος προετοιμασίας

Προετοιμασία: 25’
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 10’


🧂 Υλικά (για 4 άτομα)

1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)

200 γρ. ανθότυρο

6–7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλάκι θυμάρι

Αλάτι & πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κουταλιές μουστάρδα

1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 κουταλιά βούτυρο


👨‍🍳 Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη και το θυμάρι.
  3. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή σπάγγο μαγειρικής.
  4. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
  5. Στο μισό του ψησίματος, το περιχύνουμε με το κρασί και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το βούτυρο για να γίνει πλούσια σάλτσα.

💡 Μυστικό

Αφήστε το κοτόπουλο να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά πριν το κόψετε — έτσι θα παραμείνει ζουμερό και θα κρατήσει όλα του τα αρώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ