Το φαγητό της Δευτέρας θέλει ισορροπία, νοστιμιά και… ξεκούραση για το στομάχι. Τα φασολάκια λαδερά, μαγειρεμένα σωστά με πατάτα, καρότο και πλούσια σάλτσα ντομάτας, είναι το τέλειο ξεκίνημα για την εβδομάδα. Μια απλή αλλά θρεπτική συνταγή από τον σεφ Ηλία Μονογυιό που τιμάει την ελληνική κουζίνα και σέβεται το σώμα και την τσέπη.
Υλικά:
1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ντομάτα τριμμένη ή 1 κουτί κονκασέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι – λίγη ρίγανη
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μελώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Tips σεφ
Αν θες να δώσεις έξτρα άρωμα, ρίξε στο τέλος φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συνοδεύεται υπέροχα με φέτα και χωριάτικο ψωμί.
Αν περισσέψει, είναι ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα!