Η Κως αναδεικνύεται ξανά σε κορυφαίο προορισμό για Τούρκους τουρίστες, την ώρα που η Αλικαρνασσός βουλιάζει στην ακρίβεια και την υπερβολή. Η σύγκριση δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: στην Τουρκία, ζητούν 225 ευρώ το άτομο μόνο για είσοδο σε παραλία, ενώ στην Κω οι τουρίστες απολαμβάνουν αυθεντικό φαγητό, καθαρές παραλίες και ποιοτική φιλοξενία σε φυσιολογικές τιμές.
Η Κως γίνεται πρότυπο για τους Τούρκους ταξιδιώτες
Τουριστικοί ιστότοποι και influencers από την Τουρκία μιλούν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους στο νησί. Αναρτήσεις και άρθρα κάνουν λόγο για «άψογο φαγητό», «γενναιόδωρες μερίδες» και «τίμιες τιμές». Αντίθετα, καταγγέλλουν τις εξωφρενικές απαιτήσεις σε τουρκικά θέρετρα, όπου ένα πιάτο λαχματζούν φτάνει να πωλείται 30 ευρώ και απαιτείται ελάχιστη κατανάλωση 5.500 τουρκικών λιρών.
Πόσο κοστίζει το φαγητό στην Κω;
Οι Τούρκοι τουρίστες δημοσιεύουν παραδείγματα:
Ορεκτικά: από 5 έως 15 ευρώ (π.χ. καλαμάρι, φέτα, σαγανάκι)
Πατάτες τηγανιτές: 4-6 ευρώ
Κυρίως πιάτα με ψάρια ή κρέας: 15-25 ευρώ
Πιάτα με γαρίδες, μύδια και καλαμάρι: έως 21 ευρώ
Γεύματα σε λιμανίσια ταβερνάκια: απόλαυση με θέα, καθαριότητα και αξιοπρέπεια
Οι εντυπώσεις είναι τόσο θετικές, που δημιουργούνται οδηγοί προς τους συμπατριώτες τους, με την Κω να προτείνεται ως η καλύτερη επιλογή για ποιοτικές και οικονομικές διακοπές.
5.000 και πλέον επισκέπτες μέσα σε δύο ημέρες
Μόνο κατά το Σαββατοκύριακο του Μπαϊραμιού, περισσότεροι από 5.000 Τούρκοι πέρασαν στην Ελλάδα, με προορισμούς όπως η Κως και η Ρόδος να γεμίζουν από τουρίστες που προτίμησαν την ουσία έναντι της επίδειξης.
Απέναντι στις παράλογες τιμές και την ψεύτικη πολυτέλεια της Τουρκίας, η Ελλάδα – και ειδικά η Κως – απαντά με ποιότητα, γεύση και αυθεντικότητα. Και οι Τούρκοι επιστρέφουν, γιατί εδώ νιώθουν καλοδεχούμενοι, απολαμβάνουν πραγματικές διακοπές και, πάνω απ’ όλα, δεν αισθάνονται πως τους κοροϊδεύουν.
Πηγή: Lifo.gr