Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Από τον σεφ Ηλία Μονογυιό
Ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Τρυφερά κολοκυθάκια, γεμισμένα με κιμά και ρύζι, βουτηγμένα σε λαχταριστή, πλούσια σάλτσα αυγολέμονο. Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από θαλπωρή, μνήμες και νοστιμιά.
Υλικά
10 μικρά κολοκυθάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
Ζωμός από το φαγητό
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και ετοιμάζουμε τη γέμιση με κιμά, ρύζι, κρεμμύδι και μυρωδικά.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε όρθια σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε νερό και λίγο ελαιόλαδο, σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουνώντας κυκλικά.
Tip σεφ
Για πιο σταθερό αυγολέμονο, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό πριν το δέσιμο.