31/07/2025
spot_img
HomeAλλαΣυνταγές - Πιάτο ημέραςΜπιφτέκια στο φούρνο με πατάτεςΣυνταγή του σεφ Ηλία Μονογυιού

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτεςΣυνταγή του σεφ Ηλία Μονογυιού

Τα κλασικά, αγαπημένα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες είναι από τα πιο χορταστικά και οικογενειακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Απλό, νόστιμο και αρωματικό, ταιριάζει σε κάθε τραπέζι, καθημερινό ή κυριακάτικο.

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 φέτες ψωμί μουλιασμένες & στυμμένες

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. αλάτι

Πιπέρι κατά βούληση

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τις πατάτες:

6-7 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

1/3 φλ. ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και τα καρυκεύματα, και τις απλώνουμε στο ταψί γύρω από τα μπιφτέκια.
  4. Ψήνουμε στους 190°C για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν οι πατάτες.

Tip:

Αν θέλεις έξτρα άρωμα, μπορείς να προσθέσεις μια σκελίδα σκόρδο στον κιμά ή στις πατάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ