29/07/2025
spot_img
HomeAλλαΣυνταγές - Πιάτο ημέραςΜελιτζάνες ιμάμ με φέτα. Συνταγή του σεφ Ηλία Μονογυιού

Μελιτζάνες ιμάμ με φέτα. Συνταγή του σεφ Ηλία Μονογυιού

Οι μελιτζάνες ιμάμ είναι ένα αυθεντικό λαδερό πιάτο της Ανατολής, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα στην ελληνική κουζίνα. Εδώ το απογειώνουμε με λίγη φέτα στο τέλος, για παραπάνω νοστιμιά και πλούσια γεύση.

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε και τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  3. Σε ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες, τις γεμίζουμε με τη σάλτσα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά.
  4. Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε τη φέτα πάνω από κάθε μελιτζάνα και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη να λιώσει ελαφρώς.
  5. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό με φρέσκο ψωμί.

Tip

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες από την αρχή αντί να τις τηγανίσετε. Η φέτα φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στη γλύκα της ντομάτας και της μελιτζάνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ