30/07/2025
spot_img
HomeAλλαΣυνταγές - Πιάτο ημέραςΚολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει λαχανικά φρέσκα, μυρωδικά και αυθεντικές γεύσεις. Σήμερα, ο σεφ Ηλίας Μονογυιός προτείνει ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο που ενώνει την απλότητα με τη νοστιμιά: κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο. Ένα φαγητό που θυμίζει οικογενειακά τραπέζια, αγάπη και ελληνικό καλοκαίρι.

Υλικά:

10 κολοκυθάκια μέτρια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 φλιτζάνι ρύζι (καρολίνα)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά

Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το καπάκι τους και τα αδειάζουμε με προσοχή.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα όρθια.
  4. Προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπάζονται τα 3/4 των κολοκυθιών, ρίχνουμε λίγο αλάτι, τον κύβο (αν χρησιμοποιούμε) και το υπόλοιπο λάδι.
  5. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 45 λεπτά περίπου.
  6. Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στα κολοκυθάκια και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει παντού.
  7. Σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ