04/08/2025
spot_img
HomeAλλαΣυνταγές - Πιάτο ημέραςΓαρίδες σαγανάκι με φέτα, μουστάρδα και ντοματένια σάλτσα

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα, μουστάρδα και ντοματένια σάλτσα

Συνταγή του σεφ Ηλία Μονογυιού

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό γαρίδες (μεσαίες ή μεγάλες, καθαρισμένες)

4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 1 κονκασέ)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

2 σταγόνες ταμπάσκο (ή περισσότερο, αν θέλεις πιο πικάντικο)

100 ml ούζο

200 γρ. φέτα σε κομματάκια

Ελαιόλαδο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ταμπάσκο, ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα για να μη λιώσει τελείως – να κρατήσει την υφή της.
  7. Τελειώνουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

🍽️ Tip:

Η μουστάρδα δίνει βάθος και “στρογγυλεύει” τη σάλτσα. Το ταμπάσκο προσθέτει τη σωστή δόση πικάντικου χαρακτήρα. Αν θέλεις, σέρβιρε πάνω από φρέσκα μακαρόνια ή με ψωμί χωριάτικο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ